Cyklar

Vi på Leffes cykel älskar cyklar och alla dess möjligheter som kommer med en cykel.
Skaffa en cykel för pendling till jobbet, för att förgylla barndomen, off-road cykla i skogen eller bara distanscykla till olika upplevelser. Med en cykel kommer möjligheter, och vi guidar dig gärna efter dina behov. Besök eller kontakta oss idag.

Stort utbud av olika typer av cyklar

Besök vår butik och utforska vårt stora utbud av cyklar. Hos oss hittar du både nya och begagnade cyklar till bra pris. I butiken finns olika typer av cyklar samt olika modeller. Ska du cykla till jobbet genom stan eller skogen? Vi har lösningen. Vill du ha lite elektrisk draghjälp? Vi har elcyklar i toppklass. Besök vår butik eller kontakta oss om du har några frågor.

Barncykel lutar mot en vägg i Uppsala
Förgyll uppväxten

Barncyklar

Genom att skaffa en barncykel åt barnet utvecklar man motoriken och skapar rörelse. Ännu viktigare är att det är roligt också. Vi har ett brett utbud av barncyklar. Hitta den nya barncykeln här.

Cykel modell Nshiki vit till salu hos Leffes cykel
För den vardagliga cyklisten

Standard

Den perfekta pendlingscykeln. Fungerar lika utmärkt att ta till jobbet som på en utflykt en härlig vårdag. Vi har ett stort sortiment av standardcyklar. Besök oss idag.

Hybridcyklar Uppsala modell Nishiki PRO sld i blå färg
Variera din cykling

Hybrider

Om man har lite längre till jobbet fungerar en hybrid-cykel alldeles utmärkt. Den fungerar som en blandning av mountainbike och standard. Det gör den mer tålig och lämplig för längre sträckor.

Laga din elcykel i Uppsala hos Leffes cykel
Ta hjälp av elektricitet

Elcyklar

Elcyklar är perfekt när man behöver lite avlastning i cyklingen. Har man en cykelvagn påkopplad eller en lång cykelsträcka varje dag passar en elcykel utmärkt. Hitta den perfekta elcykeln för dig här.

Vi rear ut cyklar hos oss på Leffes cykel.
Fynda en ny cykel

Rea

Fynda cykel idag. Vi har rea på både nya och begagnade cyklar i perioder. Hitta en ny cykel anpassad efter dina behov. Besök oss idag.

Mtb i Uppsala höga. Vår cykelverkstad gör din cykel redo för vårens trails
För den äventyrliga

Mountainbike

Att dra ut i skogen med cykeln skapar en enorm frihet och är en bra träningsform. Vi har olika sorters mountainbikes för alla typer av off-road cykling.

Racer på landsväg i Uppsala. Laga din cykel i vår cykekverkstad
Upplev friheten på landsvägar

Racer

Hitta lugnet på en landsväg. Hitta din nya racer och ge dig ut på vägarna. Man cyklar långa distanser på kort tid och hittar upplevelser på vägen. Vi guidar dig gärna till rätt racercykel.

Vanliga frågor om cyklar

Här finns några svar på en del vanliga frågor som kan ställas i samband med inköp eller lagning av cykel. Hittar ni inte svar på frågan får ni gärna kontakta oss.

Varför ska man byta kedja på cykeln?

Delar på cykeln som utsätts för hårt slitage behöver bytas med jämna mellanrum. Kedjan är en av de högst belastade delarna på cykeln. Besök oss på Leffes cykel så hjälper vi dig.

Vad ska man tänka på när man köper en cykel?

En av de första sakerna vi rekommenderar är att tänka över vilka anvädningsområden cykeln ska ha. Är det en motionscykel eller kanske en vardaglig pendlingscykel? Ett annat tips är att provcykla potentiella cyklar. Hos oss på Leffes cykel kan du självklart testa cyklarna som finns i lager.

Lagar er cykelverkstad elcyklar?

Det gör vi absolut. Kom förbi verkstaden eller boka en tid så ser vi över vad vi behöver göra.

Vilken mountainbike är bra för mig?

Om man gillar att träna kondition och kanske cykla lite längre är en Cross Country bra. Trail kan vara både träning, roligt och äventyrligt. Enduro eller downhill-cykling är för den som söker adrenalinkickar.

Hur lär man barnet att cykla på bästa sätt?

När ditt barn ska lära sig cykla är det en spännande och intressant tid. Några enkla tips som underlättar och gör processen roligare är att inte stressa barnet till att börja cykla. Man börjar när man är redo. En springcykel är bra för balansen. Den viktigaste punkten är dock att skapa ett intresse och engagemang. Introducera cykling för barnet och ha en positiv inställning. Det tar tid att lära sig cykla men det är värt allt engagemang.

Boka tid i cykelverkstaden via formuläret

Fyll i de efterfrågade uppgifterna i formuläret. Vi återkommer med en bokningsbekräftelse.